NHL: Bruins bovenaan, Kraken met Sprong ook goed bezig

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL begint het reguliere seizoen heel langzaam richting de playoffs te gaan. Het duurt nog wel even, de meeste teams hebben nog ruim dertig van de 82 wedstrijden te spelen, maar het begint in elk geval vormen aan te nemen.

We beginnen met het oosten en wel de Atlantic Division. Daar gaan de Boston Bruins aan de leiding: uit 51 wedstrijden wisten ze 39 overwinningen te halen, voor een groot deel dankzij onder meer de 38 goals en 34 assists van David Pastrnak. De Toronto Maple Leafs volgen, voor de Tampa Bay Lightning.

In de Metropolitan Division zijn het de Carolina Hurricanes die bovenaan staan, 34 van hun 51 wedstrijden leverden een overwinning op. Met 23 goals én 23 assists is Sebastian Aho daar de topscorer, terwijl de New Jersey Devils - die twee wedstrijden minder hebben gespeeld - nog in de buurt zijn van de Hurricanes.

In het westen gaan de Dallas Stars aan de leiding in de Central Division: 28 zeges in 51 wedstrijden. Dat is beduidend minder dan de 32 zeges in 52 wedstrijden van de Winnipeg Jets, maar het verschil zit in de nederlagen: maar liefst 19 van de 20 nederlagen van de Jets kwamen in reguliere speeltijd, terwijl de Stars 10 van de 23 keer in overtime verloren en dus wel een punt pakten.

Tot slot de Pacific Division, waar de Seattle Kraken aan de leiding gaat. De ploeg van Daniël Sprong, die inmiddels al goed is voor 15 goals en 14 assists dit seizoen, won 29 van de 49 wedstrijden. Eén zege meer dan de Los Angeles Kings, die wel vier wedstrijden meer gespeeld hebben.

De algehele topscorer in de NHL tot nu toe is overigens Connor McDavid: de center van de Edmonton Oilers trof al 41 keer doel en wist ook nog eens 51 assists te geven. De enige die een beetje in de buurt komt is teamgenoot Leon Draisaitl: de andere helft van het dodelijke duo kwam tot 29 goals en 47 assists.

Mocht je interesse hebben in de NHL én ons graag willen helpen om er vaker berichten over op de site te krijgen? Laat het dan even weten!