Cruciale bouten nucleaire onderzeeër gerepareerd met lijm

Volgens The Sun is er in Plymouth in Groot-Brittannië een onderzoek ingesteld nadat men tijdens een inspectie op een nucleaire onderzeeër ontdekte dat sommige cruciale bouten van het vitale koelsysteem voor het nucleaire wapen gerepareerd waren... met - ja, je leest het goed - LIJM!

Blijkbaar hadden de bouten vervangen moeten worden, maar de monteurs besloten om onduidelijke reden de koppen gewoon weer aan elkaar te plakken. Het gaat om zeven bouten die vitaal zijn voor het koelsysteem van het nucleaire geschut aan boord. Gelukkig heeft dit geen bedreigende situaties veroorzaakt.

Een voormalige kapitein van een onderzeeër stelt dat dit incident slecht is voor de relatie tussen de marine en het bedrijf dat de reparaties uitvoert. Hij vraagt zich af of er nog meer slecht is gerepareerd. "Dit soort problemen had al veel eerder opgemerkt moeten worden."

De reparatie van het schip, de HMS Vigilant, die in 2015 begon, duurt inmiddels al vier jaar langer en is al 338 miljoen euro duurder dan gepland.