NFL: Eagles en Chiefs naar Super Bowl

De Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs gaan zondagavond 12 februari strijden om de Super Bowl, de hoofdprijs in de Amerikaanse NFL. De twee ploegen veroverden de titel in hun Championship: de Chiefs wonnen de AFC-titel, de Eagles die in de NFC.

NFC Championship Game; Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers
De Eagles begonnen al lekker met een 6-yard touchdown run van Miles Sanders, maar in Q2 kwamen de 49ers op gelijke hoogte dankzij een fraaie 23-yard run van Christian McCaffrey. In de laatste twee minuten van de eerste helft gingen de Eagles er echter vandoor: Sanders scoorde nog eens en ook Boston Scott scoorde een touchdown, waarna quarterback Jalen Hurts in Q3 voor 28-7 zorgde. Kicker Jake Elliott bracht de eindstand tot slot op 31-7 voor de Eagles.

AFC Championship Game; Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals
Chiefs-quarterback Patrick Mahomes had flink last van zijn enkel, maar moest door de pijn heen bijten. Aanvankelijk bleef het bij twee field goals voor Chiefs-kicker Harrison Butker en één voor Bengals-kicker Evan McPherson, maar laat in de eerste helft wist Mahomes dan toch Travis Kelce te bereiken voor een touchdown. McPherson scoorde nog een field goal en bij rust stonden de Chiefs zo met 13-6 voor.

Vroeg in Q3 kwamen de Bengals weer op gelijke hoogte: quarterback Joe Burrow wist Tee Higgins over 27 yards te bereiken voor een touchdown. Het duurde echter een paar minuten voor Mahomes weer toe kon slaan: zijn pass kwam bij Marquez Valdes-Scantling terecht voor een touchdown. Samaje Perine bracht de Bengals vroeg in Q3 nog eens op gelijke hoogte (20-20), maar in de slotseconden mocht Butker vanaf 45 yards aanleggen en hij trapte raak: 23-20 winst voor de Chiefs.