Pieterse ondanks materiaalpech met overmacht de sterkste in wereldbeker veldrijden

Puck Pieterse heeft in Besançon de laatste Wereldbekercross van het seizoen op haar naam geschreven. De Nederlandse kampioen was in Frankrijk duidelijk de sterkste en won met meer dan een halve minuut voorsprong op haar landgenotes Annemarie Worst en Inge van der Heijden.

Puck Pieterse had in het Franse Besançon en dook als eerste het veld in. Maar snel in de openingsronde kreeg de Nederlandse kampioene te maken met materiaalpech nadat ze verkeerd schakelde. Ze moest even van de fiets en verloor bij meer dan twintig seconden, maar al snel reed ze weer naar de kop toe en reed ze vanaf de tweede ronde weg bij haar concurrenten.

Pieterse had al snel een mooie voorsprong op haar eerste achtervolgsters Annemarie Worst en Inge van der Heijden en zou vrij gemakkelijk naar de zege rijden. In de achtergrond pakte Worst de tweede plaats voor Van der Heijden.

In het eindklassement van de wereldbeker ging de zege naar Fem van Empel. De Nederlandse was voorafgaand al zeker van de eindzege en ontbrak daardoor ook in Frankrijk.

Results powered by FirstCycling.com