Belgische en Russische juniorentitels op Australian Open

Op de Australian Open in Melbourne zijn ook de titels bij de junioren vergeven. De Nederlandse deelname was tamelijk beperkt: Abel Folger ging er in het enkelspel in de tweede ronde uit en sneuvelde in het dubbelspel in de eerste ronde.

In het enkelspel was er wel Belgisch succes. De als derde geplaatste Alexander Blockx speelde de finale tegen de Amerikaan Learner Tien, waarin het aanvankelijk heen en weer ging. In de beslissende derde set liep het uit op een zinderende tiebreak, waarin Blockx nét te sterk was: 6-1, 2-6, 7-6 (9).

In het dubbelspel stonden Blockx en Tien óók tegenover elkaar, met aan hun zijde respectievelijk de Braziliaan João Fonseca en de Amerikaan Cooper Williams. Hier draaiden de rollen, want de twee Amerikanen waren met twee keer 6-4 te sterk voor het als eerste geplaatste Belgisch-Braziliaanse duo.

Het enkelspel bij de dames werd een Russisch onderonsje. De 15-jarige Mirra Andreeva en leeftijdsgenote Alina Korneeva maakten er een fraaie strijd van, waarbij Andreeva set één in de tiebreak won. Korneeva draaide het vervolgens om en pakte alsnog de titel: 6-7 (2), 6-4, 7-5.

Het Russische duo ging er samen in de halve finales van het dubbelspel uit tegen Hayu Kinoshita en Sara Saito uit Japan. Die namen het in de finale op tegen de Slowaakse Renata Jamrichova en de Italiaanse Federica Urgesi, die in een heerlijke finale met 7-6 (5), 1-6 [10-7] de titel pakten.