Uitslag sc Heerenveen - Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in eredivisie. In de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen won de ploeg van Philip Cocu met 1-3 en verlaat langzaam aan de degradatiezone. Bij Heerenveen speelde Amin Sarr hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Friezen, de aanvaller gaat voor twaalf miljoen euro naar Lyon.

Sarr begon nog wel gewoon in de basis bij Heerenveen en het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd kwam ook van zijn voeten, maar zijn inzet werd gekeerd door Kjell Scherpen. Na ruim twintig minuten had Pelle van Amersfoort meer succes. De middenvelder schoot zijn ploeg op voorsprong met een schot in de verre hoek. Toch keek Heerenveen bij rust tegen een achterstand aan. Bartosz Bialek zorgde na een half uur voor de gelijkmaker en op slag van rust maakte Gabriel Vidovic de 1-2 voor Vitesse.

Ook net na rust was Vitesse trefzeker via Million Manhoef. De middenvelder zette een combinatie op met Matús Bero, waarna hij voor de 1-3 zorgde. sc Heerenveen ging nog wel zoek naar de aansluitingstreffer, maar Vitesse bleef relatief makkelijk overeind tegen Friezen. Door de overwinning staat Vitesse nu op veertiende plaats en is het gat naar de nummer vijftien opgelopen tot vier punten.