Sabalenka wint Australian Open

Tennisster Aryna Sabalenka heeft de Australian Open op haar naam geschreven. De nummer vijf van de plaatsingslijst is daarmee na Victoria Azarenka de tweede Wit-Russische ooit die een Grand Slam-toernooi wint. In de finale rekende ze af met de Kazachse Elena Rybakina.

De als 22e geplaatste Wimbledon-winnares Rybakina begon lekker met een vroege break, maar leverde die even later weer in. Op 4-4 sloeg ze echter nog een keer toe en dit keer maakte ze de set met een lovegame af. In set twee was het Sabalenka die op 2-1 een break plaatste, waarna in bijna elke game over en weer breakkansen volgden. Die werden niet benut, inclusief setpoints voor de Wit-Russische, maar die trok de stand in sets wel gelijk.

In de beslissende derde set ging het gelijk op tot 3-3, waarna Sabalenka de service van Rybakina over wist te nemen. Met moeite hield ze haar eigen game vervolgens vast, waarna ze op 5-4 voor de wedstrijd mocht serveren. Daar waren een paar pogingen voor nodig, maar matchpoint nummer vier was raak: met 4-6, 6-3, 6-4 stortte Sabalenka ter aarde als nieuwe Australian Open-kampioene.