Negen Palestijnse doden na IsraŽlische militaire actie in Jenin

De Palestijnse president Abbas heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd na een dodelijke Israëlische militaire operatie in het vluchtelingenkamp Jenin.

Lokale media meldden dat er 9 Palestijnen werden gedood en nog eens 20 gewond raakten bij de aanval op de Westelijke Jordaanoever. Abbas noemde de actie 'een bloedbad door het leger van de Israëlische bezetters'. Ondertussen verzamelden tienduizenden Palestijnen zich in Jenin voor een begrafenisstoet voor de doden. Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken riep de internationale gemeenschap en de VS op om onmiddellijk actie te ondernemen 'tegen de Israëlische moordmachine'. De speciale coördinator van de VN voor het vredesproces in het Midden-Oosten, Wennesland, reageerde via Twitter. Hij was diep bezorgd en bedroefd door het aanhoudende geweld op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Het Israëlische leger verklaarde de gebeurtenissen als een gevolg  van het arresteren van een militante groep die banden heeft met de Islamitische Jihad, hierop ontstond een vuurgevecht.