Bethesda kondigt The Elder Scrolls Online: Necrom aan

Tijdens de Developer_Direct en ESO Global Reveal is The Elder Scrolls Online: Necrom aangekondigd. De uitbreiding komt op 5 juni op pc en Mac. Vanaf 20 juni is het beschikbaar op consoles. ESO's release van 2023 introduceert een nieuwe klasse, zones en verhaallijn.

The Elder Scrolls Online: Necrom introduceert een nieuwe klasse: de Arcanist. Deze heeft drie nieuwe skillines namelijk Herald of the Tome, Curative Runeforms en Apocryphal Soldier. Elke nieuwe vaardigheidslijn put uit Oblivion om je te helpen damage te doen, je bondgenoten te ondersteunen en straffen op te vangen. Als Arcanist kun je een beroep doen op Runeblades, door Oblivion aangedreven projectielen naar je vijanden te lanceren, of de Apocryphal Gate, die een portaal oproept om de mobiliteit van je team te ondersteunen. Met het nieuwe Crux-systeem van de Arcanist kun je bepaalde Arcanist-vaardigheden gebruiken om een nieuwe bron genaamd Crux te genereren die je vervolgens kunt uitgeven om andere skills te versterken.

Necrom introduceert ook twee nieuwe zones die je kunt verkennen. Het schiereiland Telvanni ligt aan de oostkust van het vasteland van Morrowind en is de thuisbasis van de mysterieuze magiërs van House Telvanni en de grote stad Necrom. Voor het eerst sinds The Elder Scrolls: Arena kun je door de straten van dit Dark Elf spirituele centrum lopen. Bovendien onthult dit hoofdstuk Apocrypha, het Oblivion-rijk van Hermaeus Mora.

Het eerste deel van de uitbreiding begint met de Scribes of Fate DLC die in maart uitkomt. Het rijk Oblivion van Hermaeus Mora wordt bedreigd door een mysterieuze vijand en de Prince of Knowledge heeft een held nodig om een geheim te helpen verdedigen dat, als het wordt onthuld, de werkelijkheid zelf zou kunnen ontrafelen.

Na de release van Necrom, in de tweede helft van het jaar, gaat het ontwikkelteam flink wat bugs en verbetereingen doorvoeren. Een partyfinder en een all-in-one crafting station worden genoemd. Dingen waar de spelers al tijden om vragen, maar eindelijk wordt er wat aan gedaan. De vierde en laatste update van het jaar zal onder andere een endless dungeon-systeem toevoegen.

Als je The Elder Scrolls Online: Necrom preordert in de Microsoft Store ontvang je unieke bonusbeloningen bij de release van de game. De Sadrith Mora Spore Steed-mount en Sadrith Mora Spore Pony-pet krijg je er meteen bij zodat elke speler kan zien dat je al gepreorderd hebt. De pet is tot 18 april beschikbaar.