NFL: Eagles vernederen Giants, Chiefs, Bengals en 49ers ook nog in Super Bowl-strijd

In de NFL zijn er nog vier ploegen over die kans maken op een plekje in de Super Bowl. Afgelopen weekeinde werden de Divisional Playoffs gespeeld: twee wedstrijden in de NFC en twee in de AFC, waarbij de winnaars elkaar komende zondag treffen in de Championship Games.

AFC; Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars
De Chiefs begonnen lekker met een 8-yard touchdown pass van quarterback Patrick Mahomes op Travis Kelce, maar niet veel later deed Jaguars-quarterback Trevor Lawrence wat terug met een 10-yard touchdown pass op Christian Kirk. In Q2 trapten Harrison Butker (Chiefs) en Riley Patterson (Jaguars) raak, maar tussendoor scoorde Kelce een korte touchdown. Butker vond de palen in Q3 nog eens, waarna Travis Etienne vroeg in Q4 een touchdown scoorde voor 20-17. De Chiefs sloegen echter snel weer toe: Mahomes, inmiddels licht geblesseerd, bediende Marquez Valdes-Scantling voor een 6-yard touchdown, waarna Patterson alleen nog de 27-20 eindstand op de borden kon trappen.

NFC; Philadelphia Eagles - New York Giants
Er waren vooraf flinke twijfels over de schouder van Eagles-quarterback Jalen Hurts, maar bij de eerste worp was duidelijk dat het wel goed zat. Dat bleek al in het eerste kwart: zowel Dallas Goedert als DeVonta Smith kregen een touchdown pass van Hurts, die in Q2 zelf een touchdown scoorde - tussendoor deed Boston Scott dat ook nog: 28-0. Matt Breida redde de Giants-eer nog een beetje in Q3, maar in het vierde kwart werd de vernedering nog groter met een field goal van Jake Elliott en een touchdown van Kenneth Gainwell: 38-7.

AFC; Buffalo Bills - Cincinnati Bengals
In het ijskoude Buffalo, waar het veld flink besneeuwd was, zorgden de Bengals al snel voor een nog kouder gevoel onder de thuisfans: quarterback Joe Burrow bediende Ja'Marr Chase over 28 yards en Hayden Hurst over 15 yards voor een 0-14 voorsprong. Quarterback Josh Allen deed in Q2 wat terug voor de Bills, gevolgd door een field goal van Evan McPherson (Bengals). In Q3 scoorde Tyler Bass (Bills) een field goal voor 10-17, maar Joe Mixon's touchdown en McPherson's tweede field goal deden de thuisploeg de nek om: de Bengals wonnen met 10-27.

NFC; San Francisco 49ers - Dallas Cowboys
De score werd geopend met een rake field goal van Robbie Gould namens de Niners, waarna Cowboys-quarterback Dak Prescott zijn ploeg op gang bracht met een touchdown pass op Dalton Schultz in Q2. Gould trapte van forse afstand nog twee keer raak, Brett Maher trapte de stand op 9-9. In Q2 namen de 49ers weer een voorsprong door een touchdown van Christian McCaffrey, waarna beide ploegen nog tot één rake field goal kwamen. Dat zette geen zoden aan de dijk voor de Cowboys en dus wonnen de 49ers met 19-12.

Programma Conference Championship Games (Nederlandse tijden)
29 januari, 21.00 - NFC; Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers
29 januari, 00.30 - AFC; Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals