Uitslag Feyenoord - Ajax

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. In de Kuip eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd was Feyenoord de bovenliggende partij. De Rotterdammers hadden echter moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Het was nog het dichts bij een doelpunt toen Timber de bal bijna in eigen doel schoot, keeper Rulli kon dat nog net voorkomen. Na een half uur kreeg Ajax twee grote kansen vlak achter elkaar, Kudus kopte net naast en een inzet van Timber werd gekeerd door Bijlow.

Het was uiteindelijk toch Feyenoord wat op voorsprong kwam. Paxao zorgde met een prachtig schot in de verre hoek voor de openingstreffer. Met die stand gingen beide ploegen de rust in en vlak na rust was Feyenoord dicht bij de 2-0, Danilo schoot net naast. Feyenoord bleef de betere ploeg maar doordat het niet scoorde bleef Ajax hopen. Kudus was dicht bij een goal maar Bijlow en Hartman konden dit nog net voorkomen.

Vlak daarna was het wel raak voor de Amsterdammers. Klaassen kopte via Wieffer binnen. De slotfase was rommelig, al was Feyenoord nog dicht bij een doelpunt. Een grote kans voor Gimenez werd niet benut.

Feyenoord

1 - 1

AFC Ajax

 34' Paixão    71' Klaassen
 
 Gele kaart: Jahanbakhsh, Kökçü, Pedersen, Wieffer, (Feyenoord), Taylor, J.Timber, Álvarez, Klaassen, (AFC Ajax)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: ?
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Bijlow
Pedersen
Geertruida
Hancko
Hartman
Wieffer
Szymanski (Q.Timber/81)
Kökçü
Jahanbakhsh (Idrissi/81)
Danilo (Gimenez/74)
Paixão (Dilrosun/74)
  Rulli
Sánchez
Álvarez
J.Timber (Wijndal/90 2)
Bassey
Berghuis (Brobbey/72)
Klaassen
Taylor
Conceição (Bergwijn/46)
Kudus
Tadic