Minstens 10 doden en 10 gewonden bij schietpartij in Los Angeles

In een dansstudio nabij een Chinees nieuwjaarsfeest zijn zeker 10 mensen doodgeschoten, minstens 10 anderen werden naar tal van lokale ziekenhuizen vervoerd en hun toestand varieert van stabiel tot kritiek.

De massale schietpartij, een van de ergste in Californië, vond plaats in blok 100 van West Garvey Avenue rond 22:22 uur (lokale tijd) vertelde sheriff-kapitein Andrew Meyer zondagochtend aan verslaggevers.

Er is weinig informatie over de verdachte: man en voortvluchtig. Er is geen motief bekend, noch een signalement van de schutter. "Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze talloze mensen schreeuwend de locatie uitrennen. De agenten drongen de locatie binnen en lokaliseerden daar nog meer slachtoffers", zei Meyer.

Seung Won Choi, eigenaar van een barbecuerestaurant aan Garvey Avenue tegenover de plaats waar de schietpartij plaatsvond, zei dat drie mensen zijn restaurant binnenstormden en hem zeiden de deur op slot te doen. Ze vertelden dat er een man met een halfautomatisch pistool in de buurt was. De schutter, zeiden ze, had meerdere patronen bij zich, zodat hij herlaadde zodra zijn munitie op was, zei Choi.