Politie dringend op zoek naar verdachte van dodelijke schietpartij Zwijndrecht

De politie is dringend op zoek naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw op zaterdag 21 januari in Zwijndrecht, en het neerschieten van haar 38-jarige dochter.

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.

Minh Nghia Vuong is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Mensen die informatie hebben over zijn verblijfplaats, worden verzocht te bellen met 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000. Men kan ook bellen met Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.

Als men Vuong ziet, benader hem dan niet zelf, maar bel dan direct 112.

Verdachte dodelijke schietpartij Zwijndrecht
Verdachte dodelijke schietpartij Zwijndrecht

Toedracht Schietpartij 

Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht werd zaterdagmiddag 21 januari doodgeschoten bij een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte hierbij zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De dader wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.