Biatleet BÝ wťťr niet te kloppen, Herrmann overtuigend de beste

Tijdens de World Cup biatlon in het Italiaanse Antholz zijn zaterdag de achtervolgingen afgewerkt: vier schietbeurten - liggend, liggend, staand, staand - met de uitslag van de sprint als startlijst.

Vrouwen
Sprintwinnares Dorothea Wierer mocht als eerste vertrekken en nam de wedstrijd met tien treffers bij de twee liggende schietbeurten stevig in handen. De als tweede vertrokken Française Chloe Chevalier volgde, samen met de Duitse Denise Herrmann-Wick, Elvira Öberg uit Zweden en de Noorse Marte Olsbu Røiseland, allemaal op grofweg een halve minuut en met één misser.

Wierer liet bij de eerste staande schietbeurt een schijf staan en werd zo vergezeld door Røiseland, met Herrmann en Öberg er niet ver achter. Bij de laatste schietbeurt kwamen Røiseland, Herrmann en Wierer gezamenlijk aan, maar geen van hen bleef foutloos. Herrmann hield het bij één misser, Wierer en Røiseland schoten er twee en zo kon de Duitse als eerste de slotronde in.

Lisa Vittozzi uit Italië was vanaf plek dertien opgeschoven naar de tweede plek door twintig keer raak te schieten. Herrmann kon ze niet meer aanvallen en dus pakte de Duitse de winst, maar Vittozzi werd fraai tweede. Elvira Öberg pakte uiteindelijk de derde plek, een paar seconden voor haar van plek elf gekomen zus Hanna Öberg.

Mannen
De mannenwedstrijd was beduidend minder spannend, zeker wat de winst betreft: Johannes Thingnes Bø had de sprint gewonnen, begon met tien treffers en had een dusdanig grote voorsprong dat zijn twee missers bij het staand schieten voor geen enkel probleem zorgden. Zijn Noorse landgenoot Sturla Holm Lægreid was, zoals het hele seizoen, weer de 'best of the rest' en werd met foutloos schieten op veertig seconden tweede.

Ook de strijd om plek drie was verder niet geweldig spannend. Martin Ponsiluoma vertrok als tweede, maar met twee missers bij het liggend schieten werd hij gepasseerd door Lægreid. De derde plek hield de Zweed vervolgens keurig vast, hij finishte op een minuut van Bø en een ruime halve minuut voor de Duitser Roman Rees.