Uitslag NEC - FC Emmen

NEC is voor het vijfde duel op rij ongeslagen gebleven. In eigen huis werd vanavond FC Emmen met 3-1 verslagen.

NEC kwam al binnen een kwartier op voorsprong. Nadat Cissoko was neergehaald door Vlak werd de daaropvolgende strafschop benut door Dimata. FC Emmen kwam daarna langzaam in de wedstrijd maar het was de ploeg uit Nijmegen die tot scoren kwam, Dimata verdubbelde de voorsprong. Vlak voor rust kwam FC Emmen terug in de wedstrijd toen Zivkovic uit de draai de aansluitingstreffer maakte.

Al snel in de tweede helft werd de wedstrijd beslist nadat uit uit een geweldige steekpass van Tavsan Cissoko de 3-1 scoorde. Daarmee was het verzet van Emmen gebroken en de grootste kansen waren nog voor NEC. Tavsan en Musaba slaagden er in de slotfase echter niet in te scoren.