FOK! Wat een weer: droog maar bewolkt

winterbanner

Goede morgen!

Iets later dan anders, een stroomstoring deed mij afgelopen nacht wakker houden. Of eigenlijk deed de vrouw des huizes dat. Echter gaat het weer gewoon door en dat is te merken aan code geel wegens gladheid en dichte mist waardoor het zicht minder dan 200 meter kan zijn. Dit geldt voor het hele land, uitgezonderd Drenthe en Overijssel.

In het noorden trekken enkele (winterse) buitjes richting de Noordzee, elders is het nevelig en komt lokaal dichte mist voor. In het midden en oosten van het land is het bewolkt, maar droog. Vanmiddag overheerst de bewolking maar blijft het droog bij zo'n 2 graden. De wind heeft weinig van betekenis landinwaarts, aan de kust is deze matig. Ook vanavond is het droog met weinig wind. 

In de nacht naar zondag vriest het licht en kan er in de ochtend in het zuiden een winterse bui vallen, maar dat lees je morgen in een nieuw weerbericht. Tot dan!

Een strakblauwe lucht boven Amsterdam afgelopen week. (Foto: Pukeko)
Een strakblauwe lucht boven Amsterdam afgelopen week. (Foto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!