FOK! Wat een weer: wit uitzicht

winterbanner

Goede morgen!

Zoals elke ochtend loop ik naar beneden, maak ik koffie en ga ik naar het toilet. Deze zit in de hal bij de voodeur en wat zag ik tot mijn lichte verbazing: jawel, sneeuw! En dat terwijl de minimumtemperatuur alhier niet lager was dan 0.6 graden boven het vriespunt. Ook Limburg en het oostelijke deel van Noord-Brabant zal ontwaken in de sneeuw, daar trekt nog een neerslaggebied naar het zuidoosten. Dit gaat echter over in regen, dus voor lange duur zal de sneeuwpret niet zijn. Verder in het oostelijke deel van Nederland regent het. De wind is matig, aan zee en in het noorden vrij krachtig. Dit wordt in de loop van de dag minder.

Vanochtend trekken de buitjes we naar het zuidoosten. Wel geldt er code geel wegens bevriezing van de weg en gladheid tot 10 uur en vanaf 21:00 tot morgen 10:00 in het hele land. De temperatuur ligt in het zuidoosten iets boven het viespunt momenteel, in het noordwesten tot 6 graden. Af en toe is de zon ook te zien deze ochtend. Vanmiddag is de zon ook nog weer te zien maar komen er vanuit het westen wederom (winterse) buien met mogelijk hagel en onweer. Tijdens deze buien kan de temperatuur dalen tot het vriespunt, buiten de buien om wordt het ongeveer 5 graden.

Ook vanavond liggen winterse buien in de lijn der verwachting, de temperatuur ligt aan de kust rond de 4 graden, landinwaarts -2 tot -3 graden vannacht. Er is dan weinig wind. Morgen wederom winterse buien die dan wegtrekken waarna het droog wordt. Het weekend zal droog verlopen. Tot morgen!

verre bewolking vanaf het IJ (Foto: Pukeko)
verre bewolking vanaf het IJ (Foto: Pukeko) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!