FOK! Wat een weer: 't geet spoken

winterbanner

Goede morgen!

Gister begon de dag al fris, vandaag begint deze koud. Op de kust na ligt de temperatuur tot -5.4 graden, verder naar het westen is het minder koud maar vriest het wel. In Friesland geldt code geel tot 10 uur wegens gladheid. Verder is het droog bij een matige wind. In de ochtend is in het westen een winterse bui mogelijk, de zon is op veel plaatsen te zien. De wind neemt toe in kracht naar windkracht 5; vrij krachtig. 

Vanmiddag beginnen we ook met de zon, later in de middag breidt een buiengebied vanuit het noorden zich uit over het land waar winterse neerslag uit kan vallen, de wind blijft aantrekken aan zee en het Ijsselmeer met windkracht 6-7, in het noordelijke kustgebied zelfs stormachtig met windstoten tussen de 80 en 90 km/u. De maximumtemperatuur ligt op 4 graden.

Vanavond geet 't spoken, veel winterse buien, plaatselijk fel met hagel en onweer. Tijdens deze buitjes kan het glad worden, afhankelijk van de temperatuur. De wind is varierend in kracht: over het algemeen matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en in het noordelijk kustgebied stormachtig. 

In de nacht naar donderdag komen overal winterse buien voor, later in de nacht wordt het droger vanuit het westen bij een minimumtemperatuur van -1 tot 3 graden. En hoe het overdag gaat, lees je morgen in een nieuw weerbericht! Tot dan!

Schilderachtige zonsondergang nabij Zutphen. (Foto: via _UserName_)
Schilderachtige zonsondergang nabij Zutphen. (Foto: via _UserName_) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!