New Mexico: Republikein gearresteerd voor aanslagen op Democraten

In de Amerikaanse staat New Mexico is een Republikeinse ex-kandidaat gearresteerd omdat hij opdracht zou hebben gegeven tot een gewapende aanval op democratische politici.

De politie zei maandag dat ze de 39-jarige Solomon Pena hadden gearresteerd en beschuldigd van samenzwering met en betaling van vier andere mannen om te schieten op de huizen van twee provinciale commissarissen en twee staatswetgevers, allemaal democraten. De politie zei dat ze bewijs hadden dat Pena enkele schoten had gelost. Bij de aanslagen in december en januari raakte niemand gewond. Drie kogels gingen echter door het slaapkamerraam van de dochter van een democratische senator.

Pena verloor de gouvernementsverkiezingen in november van een zittende democraat die meer dan 73% van de stemmen kreeg en de schuld hiervan gaf aan kiezersfraude.

Hij plaatste op 15 november een foto van zichzelf op Twitter met een 'Make America Great Again'-sweatshirt, een 'Trump 2024'-vlag en een bericht dat hij, net als voormalig president Donald Trump, zijn verkiezing niet toegaf.

De politie zei op een persconferentie dat Pena zijn verkiezingsverlies had ontkend en de commissarissen en wetgevers thuis had benaderd, bewerend dat er verkiezingsfraude bij betrokken was. De politie zei dat meer mensen zouden worden aangeklaagd voor de schietpartijen en dat enkele verdachten in hechtenis zijn genomen.