FOK! Wat een weer: kouder met kans op natte sneeuw

winterbanner

Goede morgen!

Er lijkt na voor het gevoel wekenlange regen eindelijk wat droog weer aan te komen, al merken we daar vandaag nog niet veel van. Een regengebied trekt vanuit het zuiden naar het noorden, het westen krijgt net wat meer neerslag dan het oosten, het uiterste noordoosten kan zomaar een droge dag hebben. De temperatuur is met 4 tot 7 graden wel lager dan de afgelopen dagen wat kan resulteren in natte seeuw op sommige plekken. Tijdens intensievere neerslag kan de temperatuur nog lager zijn; slechts 1 tot 2 graden wat waterkoud aan kan voelen. 

De gevoelstemperatuur ligt sowieso al een graad of 3 lager dan de werkelijke temperatuur. De wind is ook weer een stuk rustiger, de zwak tot matige wind komt uit verschillende richtingen. 

In de nacht naar dinsdag is het half bewolkt en valt er in het oosten nog wat neerslag. Ook in het noorden en westen kan dan nog een bui vallen. Landinwaarts kan het glad worden door bevriezende wegdelen. Morgen lijkt het dan droog te blijven met een winters zonnetje. Woensdag wordt het met een gevoelstemperatuur van -7 bibberen in de ochtend en late avond. 

De vooruitzichten zijn iets minder koud met 5 tot 7 graden overdag en 2-3 graden in de nacht. Neerslag is er niet veel te zien. Tot morgen!

Veel water in Kerkdriel, deel 2 (Foto: Suijkerbuijk)
Veel water in Kerkdriel, deel 2 (Foto: Suijkerbuijk) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!