Biatleet Bø wéér veruit de beste, Simon wint ook in Ruhpolding

In het Duitse Ruhpolding is alweer de vijfde World Cup-week van het biatlonseizoen afgerond. Op de slotdag stonden de massastarts op het programma, met de top-25 van de World Cup en de top-5 van de dagen ervoor, die allemaal vier schietbeurten af moesten werken.

Mannen
Al vrij snel ontstond er een klein kopgroepje, aangevoerd door de dit seizoen zo dominante Noor Johannes Thingnes Bø, ondanks één misser op de schietbaan. Fabien Claude uit Frankrijk zat bij hem, maar haakte bij de derde schietbeurt met twee missers af.

Johannes Bø schoot er daar één mis en werd daardoor vergezeld door broer Tarjei, hun landgenoot Vetle Sjåstad Christiansen, de Zweed Sebastian Samuelsson en Vytautas Strolia uit Litouwen. Richting de laatste schietbeurt nam Johannes Bø afstand, maar weer schoot hij er één naast.

Christiansen trof wel alle schijven en pakte zo een kleine voorsprong, maar op de ski's sloot Bø gewoon weer aan en in de laatste kilometer langlaufde hij ver weg. Bø won, voor Christiansen en de volgende Noor, Sturla Holm Lægreid, die het bij twee missers hield, met Tarjei Bø om de Noorse top-4 te completeren.

Vrouwen
De Italiaanse Lisa Vittozzi begon met tien treffers uiterst sterk, maar werd na de eerste twee schietbeurten wel vergezeld door de Française Julia Simon, die één schijf had laten staan. Bij schietbeurt drie bleef bij beide dames een schijf staan, waarna Simon richting de vierde en laatste schietbeurt een klein gaatje sloeg.

De laatste keer schieten leverde Simon haar derde fout op, terwijl Vittozzi het bij haar fout uit schietbeurt drie hield. De Française Anaïs Chevalier-Bouchet voegde zich bij het leidende tweetal, dat ging sprinten om de overwinning. Daarin was Simon toch net wat te sterk: zij pakte de winst, voor Vittozzi en Chevalier-Bouchet.