RoemeniŽ neemt voor 3,6 miljoen euro goederen Andrew Tate in beslag

De Roemeense politie heeft meerdere luxe goederen zoals auto's en horloges van influencer en ex-kickbokser Andrew Tate (36) in beslag genomen. De voertuigen werden bij zijn woning in de Roemeense hoofdstad weggehaald nadat een verzoek van Tate om vrijlating en bezwaar tegen de inbeslagneming vorige week werd afgewezen.

Hij wordt samen met zijn broer Tristan en twee Roemeense vrouwen vastgehouden op verdenking van mensenhandel, verkrachting en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten. Beide mannen hebben de aantijgingen ontkend.

Tot dusver is  beslag gelegd op meerdere bezittingen en grond die eigendom zijn van bedrijven die op naam staan van de gebroeders Tate.

Als de Roemeense aanklagers kunnen bewijzen dat de broers geld hebben verdiend met illegale activiteiten, waaronder mensenhandel, kunnen de activa worden gebruikt om de kosten van het onderzoek en de vergoeding van de slachtoffers te dekken, zeggen de Roemeense autoriteiten.

Tate woont sinds 2017 in Roemenië en werd eerder verbannen van verschillende socialemediaplatforms wegens het uiten van vrouwonvriendelijke opvattingen en haatdragende taal. Zo noemde hij zichzelf een vrouwenhater, zei hij dat vrouwen toebehoren aan mannen en dat vrouwen deels zelf schuldig zijn aan hun eigen verkrachting.