Britse viermansbob verslaat Duitsers op thuisbaan

De World Cup bobsleeën in het Duitse Altenberg is zondag afgesloten met nog twee wedstrijden. Op de klassieke baan in Duitsland stonden nog twee wedstrijden op het programma en die werden weer vrij spannend.

Tweemansbob vrouwen
Duitsland domineerde het niet al te grote deelnemersveld, maar dat de nog onervaren pilote Lisa Buckwitz met remster Kira Lipperheide de snelste was in run één mocht verrassend genoemd worden. Kim Kalicki volgde met Leonie Fiebig op 0,18 seconden, voor Laura Nolte en remster Lena Neunecker (+0,29). De Amerikaanse Kaillie Humphries was met remster Jones op 0,29 seconden de enige realistische concurrente voor een Duitse sweep.

Zonder problemen verdedigde Humphries in de tweede run in elk geval haar positie, waarbij ze kon hopen op een podiumplek. Nolte verloor wat bij de start en maakte dat net niet goed, ze kwam in dezelfde tijd als Humphries over de meet. Kalicki vergrootte haar voorsprong naar 0,26 seconden, waarna het aan Buckwitz was. Die verspeelde met een schuiver wat tijd, maar met 0,12 seconden pakte ze wel haar allereerste World Cup-zege in de tweezitter.

Viermansbob mannen
De strijd om de podiumplekken was spannend en werd na één afdaling aangevoerd door de Britse slee van Brad Hall. Die was 0,07 seconden sneller dan de Duitse slee van Christoph Hafer, terwijl diens landgenoot Johannes Lochner op 0,12 seconden ook volop mee streed. De Oostenrijker Markus Treichl volgde op 0,32 seconden, vlak voor de Letse slee van Emils Cipulis (+0,35) en de - doorgaans - Duitse topslee van de wat geblesseerde Francesco Friedrich (+0,53).

In de tweede run kwam Friedrich ouderwets soeverein over, hij pakte in elk geval ruim de leiding. Cipulis kwam er met 0,75 seconden alvast geenszins aan te pas en zakte een plek terug, Treichl kwam drie honderdsten tekort om Friedrich voor te blijven. Lochner bleef wel 0,26 seconden voor zijn landgenoot, waarna Hafer nog eens 0,17 seconden sneller ging. Hall maakte het nog even spannend, maar met 0,09 seconden pakte hij wel zijn tweede World Cup-zege ooit, samen met remmers Taylor Lawrence, Arran Gulliver en Greg Cackett.