Skeletonster Bos 3e in World Cup Altenberg, indrukwekkende zege Hermann

De World Cup skeleton is neergestreken in het Duitse Altenberg, waar twee wedstrijden op rij afgewerkt worden. Volgende week zal dat tevens dienst doen als EK, vrijdag was het een normale World Cup.

Vrouwen
In de eerste run haalde thuisfavoriete Tina Hermann stevig uit: de Duitse was met afstand de snelste, terwijl haar jonge landgenote Susanne Kreher verrassend de tweede tijd noteerde op 0,62 seconden. De Canadese Mirela Rahneva volgde op 0,72 seconden, voor de voor Tsjechië uitkomende Anna Fernstädt (+0,78), de volgende Duitse Jacqueline Lölling (+0,86) en de Nederlandse Kimberley Bos (+1,03).

In run twee verdedigde Bos haar positie in elk geval met verve, terwijl ze Lölling met 0,27 seconden passeerde. Met 0,59 seconden achterstand kwam ook Fernstädt niet aan de tijd van de Nederlandse en ook Rahneva kwam tekort: 0,16 seconden, om precies te zijn, waarmee Bos' podiumplek zeker was. Kreher dook vervolgens 0,18 seconden onder de tijd van Bos door, waarna Hermann het af kon maken. Dat deed ze bijzonder overtuigend: Hermann won met 1,04 seconden, voor Kreher en Bos.

Mannen
De strijd was weer eens bijzonder spannend wat de podiumplaatsen betreft: voor eigen publiek was Christopher Grotheer de snelste, maar de Duitser had de Zuid-Koreaan Jung Seung-gi slechts twee honderdsten achter zich, met landgenoot Axel Jungk op vier honderdsten van een seconde. Daarachter waren de verschillen net zo groot: de Chinees Chen Wenhao stond verrassend op 0,06 seconden op plek vier, voor de Brit Matt Weston (+0,08), wiens landgenoot Marcus Wyatt op 0,36 seconden de rest aanvoerde.

Wyatt hield zijn positie in de tweede run vast, waarna Weston de strijd om de winst opende door met een dijk van een run met maar liefst 0,88 seconden de leiding te pakken. Chen leverde veel in, maar met 0,81 seconden viel hij slechts één positie terug. Jungk zat er met 0,50 seconden tussenin en wipte daarmee over Jung heen; de Koreaan kwam 0,59 seconden tekort. Grotheer was de laatste die Weston van de winst kon houden, maar ook hij kon dat niet: tweede op 0,14 seconden, achter winnaar Weston en voor Jungk.