Handballers winnen simpel van Argentinië en boeken eerste zege ooit op WK

De Nederlandse handballers zijn het WK handbal uitstekend begonnen. In het Poolse Krakau won de ploeg van bondscoach Staffan Olsson won met 29-19 van Argentinië en boekte daarmee de eerste zege ooit op een WK.

Nederland stond bij rust met 14-11 voor tegen de Argentijnen. In de tweede helft liep Oranje vrij snel uit naar een ruime marge en de handballers zouden uiteindelijk met tien doelpunten verschil winnen van Argentinië (29-19). Kay Smits was met zeven doelpunten topscoorder aan Nederlandse kant.

Voor de Nederlandse handballers betekende het de eerste overwinning ooit op een WK. In 1961 deed Oranje voor het laatst mee aan een WK, maar toen werden beide poulewedstrijden verloren. Daarna wisten de handballers zich niet meer te plaatsen voor een WK.

Door de overwinning ligt Oranje op koers voor een plek in de hoofdronde van het WK, dat in Polen en Zweden gehouden wordt. Zondag speelt Nederland tegen Noord-Macedonië en dinsdag is Noorwegen de tegenstander op het wereldkampioenschap.