Bij Biden thuis nog meer geheime documenten gevonden

Er zijn meer nog geheime documenten gevonden bij de Amerikaanse president Joe Biden – dit keer in de garage van zijn huis in Wilmington. Ze komen uit zijn tijd als vice-president onder Barack Obama.

Een 'klein aantal andere documenten' die als geclassificeerd was gemarkeerd, werd ontdekt in de garage van Biden's huis in Wilmington, Delaware, zei Richard Sauber, juridisch adviseur van Biden. Een ander document lag in een aangrenzende ruimte tussen opgeslagen spullen.

Er zijn geen gegevens gevonden in het huis van Biden in Rehoboth Beach, Delaware. Nadat er eerder andere geclassificeerde documenten waren gevonden in een kantoor in Washington dat voorheen door Biden werd gebruikt, zijn volgens Sauber ook andere plaatsen gecontroleerd. 

Deze kwestie kan problemen opleveren voor Biden en de overwegingen van het ministerie van Justitie bemoeilijken over het al dan niet indienen van aanklachten wegens het bewaren van overheidsdocumenten tegen Bidens voorganger, Donald Trump, die van plan is opnieuw deel te nemen aan de verkiezingen van 2024.

Het ministerie van Justitie doet al maanden onderzoek naar voor de opslag van ongeveer 300 als vertrouwelijk of geheim geclassificeerde documenten die opgeslagen lagen op het terrein van Trump in Florida. FBI-functionarissen hebben daar in augustus een huiszoeking uitgevoerd.