Eerste World Cup-zege snowboarder Bormolini, Ulbing klopt 'oude' landgenote

In het Oostenrijkse Bad Gastein zijn dinsdag en woensdag World Cup-wedstrijden afgewerkt in het snowboarden. De parallelslalom stond op het programma in het skioord, waar de thuisfavorieten het uitstekend deden.

Vrouwen
Het waren twee Oostenrijks-Zwitserse halve finales en in beide gevallen leverde dat winst voor het thuisland op: Claudia Riegler klopte Ladiona Jenny en Daniela Ulbing won van Jessica Keiser. Een opmerkelijke finale tussen de 49-jarige Riegler en de 24-jarige Ulbing, wiens eerste verjaardag gevierd werd in de maand voor Riegler's allereerste World Cup-zege. Ulbing was in de finale een maatje te groot voor haar ervaren landgenote, terwijl Jenny de strijd om plek drie won van Keiser. Michelle Dekker kwam niet door de kwalificaties heen.

Mannen
Ook bij de mannen stonden er twee Oostenrijkers in de halve finales, maar dat leverde gemengde resultaten op: Alexander Payer klopte de Duitser Stefan Baumeister, maar Fabian Obmann ging onderuit tegen Maurizio Bormolini uit Italië. In de finale zag Bormolini hoe Payer onderuit ging, waardoor de Italiaan zijn eerste zege pakte. Obmann kwam nét tekort om zijn eerste podiumplek ooit te pakken, Baumeister werd derde.

Gemengde teamwedstrijd
Ulbing schopte het opnieuw tot de finale en deed dat samen met de Oostenrijkse veteraan Andreas Prommegger. In die finale was het duo te sterk voor Baumeister en zijn Duitse landgenote Ramona Hofmeister. Plek drie ging naar Julie Zogg en Dario Caviezel uit Zwitserland, die te sterk waren voor de Oostenrijkers Alexander Payer en Sabine Schöffmann.