Uitslag AZ - Vitesse

AZ heeft in de eerste thuiswedstrijd van 2023 direct punten verspeeld. Tegen Vitesse kwam de Alkmaarse ploeg een kwartier voor tijd op voorsprong dankzij Vangelis Pavlidis, maar toch kwam de ploeg van Philip Cocu nog langszij dankzij een doelpunt van Mohamed Sankoh.

AZ en Vitesse wisten in de eerste helft niet te overtuigen. Beide ploegen konden weinig kansen creëren en bij rust stond het dan ook 0-0. In de tweede helft had Vitesse AZ goed onder controle, maar een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Pavlidis knalde de 1-0 hard binnen na een prachtige assist van Jens Odgaard.

Toch zou AZ niet met de winst ervandoor gaan. Vier minuten voor tijd maakte invaller Sankoh met de knie gelijk. Door het gelijkspel blijft AZ vijfde in de Eredivisie en staat het op doelsaldo achter FC Twente.