Hond Teddy schrok van vuurwerk en is al zes dagen vermist: 'Echt verschrikkelijk'

Sinds Teddy bij de Gaasperplas in Amsterdam geschrokken wegrende na een vuurwerkknal, is baasje Peggy op van verdriet. Volgens organisaties die helpen vermiste hondjes thuis te brengen, stijgt rond oud en nieuw het aantal meldingen over weggelopen honden. Tientallen mensen helpen Peggy zoeken. "Ik mis hem enorm." Zo meldt AT5

Op de avond van 2 januari kwam de Dierenambulance Teddy nog tegen, maar het hondje wist te ontkomen. Het vermoeden is dat hij richting Abcoude is gerend. Baasje Peggy van Boxtel zoekt al dagen naar haar Teddy. Twee jaar geleden nam ze hem in huis, toen ze door corona meer thuis kon werken en ze eindelijk een hondje kon nemen. "Ik maak me zorgen," zegt ze op een zoektocht bij de Gaasperplas. "Het is dag zes en het is zo'n groot gebied. Het is verschrikkelijk."

Zoektocht
Peggy wordt sinds de vermissing bijgestaan door vrijwilligersorganisatie Dogsearch. Maar daar bleef het niet bij: "Vrienden, mensen in de buurt, iedereen flyert mee". Door heel de stad wordt er naar het hondje gezocht: "We zoeken in Gein, Abcoude, Gaasperplasbuurt. Hartverwarmend dat zoveel mensen meezoeken naar Teddy." Via internet helpen bekende Nederlanders ook mee naar de zoektocht. Actrice Georgina Verbaan heeft de flyer via Twitter gedeeld en zangeres Anouk heeft een oproep op haar Instagram verspreid.

Honden en vuurwerk
Honden schrikken enorm van vuurwerkknallen, zegt Marianne Dalhuisen van Dogsearch Nederland: "Oud en nieuw was een ramp". In totaal kreeg de organisatie rond de afgelopen jaarwisseling zo'n 14 meldingen binnen van zoekgeraakte honden, vooral in de Randstad. Behalve Teddy zijn alle kwijtgeraakte honden inmiddels teruggevonden. 

Volgens Dalhuisen is de angst bij honden voor het geknal niet op te lossen: "Het is zo'n shock voor die beesten". De organisatie zou graag zien dat vuurwerk alleen afgestoken mag worden bij vuurwerkshows door de gemeente. Hondeneigenaren kunnen deze plekken dan mijden. Daarnaast raadt Dalhuisen hondeneigenaren aan om vanaf eind november de hond aan de lijn te houden en extra goed op te letten. "Zeker vanaf half december tot half januari. Ook in het bos en rustige wandelgebieden, het is gewoon onvoorspelbaar."

Gouden tip
Peggy heeft een beloning van 500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Mocht je Teddy zien, neem dan direct contact op met Dogsearch. Let op: Teddy is waarschijnlijk erg angstig, als hij benaderd wordt kan hij weer wegrennen.