Jongen (6) schiet onderwijzeres neer tijdens les na woordenwisseling

In de Verenigde Staten heeft een zesjarige jongen tijdens de les zijn lerares na een woordenwisseling neergeschoten, de leerkracht raakte hierdoor ernstig gewond. De schietpartij vond vrijdagmiddag plaats kort na 14.00 uur lokale tijd (19.00 uur GMT) op de Richneck Elementary School in Newport News. 

Bij de schietpartij zijn geen leerlingen gewond geraakt, aldus de politie. De lerares, een vrouw van in de dertig, liep zware verwondingen op. Haar toestand was tegen het einde van de middag iets verbeterd, aldus politiechef Steve Drew van Newport News. Hij zei dat de jongen een pistool in de klas had en dat onderzoekers nu probeerden te achterhalen waar hij dat vandaan had. De politiechef gaf geen verdere details over de schietpartij, de aard van de woordenwisseling of wat er in de school gebeurde rondom de schietpartij. 

Richneck heeft volgens de website van het Virginia Department of Education ongeveer 550 leerlingen die in de kleuterklas tot en met de vijfde klas zitten. Schoolbeambten hebben al gezegd dat er maandag geen lessen op school zullen zijn. Ambtenaren zeiden dat hoewel de school metaaldetectiefaciliteiten heeft, leerlingen willekeurig worden gecontroleerd waarbij niet elk kind werd geïnspecteerd.

De politie wilde geen naam geven van het wapen dat bij het incident was gebruikt, maar zei dat de jongen een pistool had gebruikt. De leerling zou gericht hebben geschoten en is aangehouden. Over mogelijke motieven is niets bekend.

Newport News is een stad met ongeveer 185.000 inwoners in het zuidoosten van Virginia, bekend om zijn scheepswerf, die de vliegdekschepen van het land en andere Amerikaanse marineschepen bouwt. 

Schietpartijen op scholen komen veel voor in de Verenigde Staten. Afgelopen mei doodde een 18-jarige 19 kinderen en twee leraren in de staat Texas. Pogingen van de Democraten om de wapenwetten aan te scherpen zijn grotendeels mislukt, zelfs onder voormalig president Obama.