Skeletonster Bos pakt derde World Cup-zege in 'thuiswedstrijd' Winterberg

In het Duitse Winterberg is de vierde World Cup-wedstrijd van het skeletonseizoen afgesloten. In de Nederlandse Alpen ging dat bijzonder lekker voor de Nederlandse Kimberley Bos, die vorig seizoen haar eerste twee World Cup-zeges boekte op de niet ver van huis gelegen baan.

Mannen
In run één zat het allemaal bijzonder dicht bij elkaar, met de Zuid-Koreaanse World Cup-leider Jung Seung-gi als nummer één. Achter hem stond niet alleen de Chinees Yan Wengang op de tweede plek, ook de Duitser Axel Jungk én diens landgenoot Christopher Grotheer stonden op 0,06 seconden van Jung. Met Felix Keisinger voerde een derde Duitser op 0,23 seconden de rest van het veld aan.

In de tweede run zakte Weston drie plekken terug, de Brit Matt Weston had de leiding in handen. Grotheer nam met 0,40 seconden de eerste plek over en nam afstand van Jungk, die nog één honderdste vóór Weston bleef. Yan verloor 0,56 seconden en leverde daarmee vier plekken in, waarna Jung het af mocht maken. De Zuid-Koreaan maakte echter wat fouten, die op de drijfnatte baan flink uitvergroot werden: slechts dertiende op meer dan één seconde. Grotheer won, voor Jungk en Weston, die het podium completeerde.

Vrouwen
Na run één was de leiding in handen van de Canadese Mirela Rahneva, die acht honderdsten van een seconde sneller was dan de Nederlandse Kimberley Bos. Thuisfavorieten Tina Hermann en Hannah Neise volgden op 0,11 en 0,22 seconden en daarachter werden de gaten al groter: de Italiaanse Valentina Margaglio stond op 0,40 seconden op de vijfde plek.

In run twee zakte Margaglio drie posities weg, waardoor de leiding in handen bleef van de Oostenrijkse Janine Flock. Neise hield haar positie wel vast en ruim ook: de olympisch kampioene pakte met 0,34 seconden de eerste plek en ging met 0,06 seconden ook langs Hermann. Bos hield met een prima run vol en verzekerde zich met 0,16 seconden voorsprong op Neise in elk geval van plek twee, maar dat werd nog beter: Rahneva had onderaan niet genoeg snelheid en werd op 0,06 seconden tweede, waardoor Bos haar derde World Cup-zege pakte - wéér in de Nederlandse Alpen in Winterberg.