Bankpasfraudeurs op heterdaad betrapt

Donderdagmiddag zijn twee verdachten van poging tot bankpasfraude aangehouden in Oudewater. De mensen waarop de verdachten het hadden gemunt hadden de truc door en belden met de politie.

De mensen werden gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker met de melding dat er bedragen waren afgeschreven van de rekening en dat er iemand onderweg was om de bankpassen op te halen. Hier trapten de bewoners niet in en belde de politie. Terwijl de bewoners nog met de ene 'bankmedewerker' in gesprek waren, stond de ander al voor de deur om de pas mee te nemen. Inmiddels kwam ook de ingelicht politie met spoed naar de woning. 

Hier is een 'bankmedewerker' aangehouden en zocht de politie naar de andere 'bankmedewerker'. Ook deze werd gevonden en is met zijn 'collega' ingesloten. 

Wees altijd alert als mensen zich voordoen als bankmedewerkers zowel online als fysiek. Bel indien mogelijk zo snel mogelijk met de politie en onthoud het signalement van de verdachte. Bel ook wanneer je informatie hebt over vermeende bankfraude met de bank en/of de politie (0800-8844). Dit kan ook anoniem (0800-7000).