Franse journalist bijna geraakt door raket tijdens live-uitzending uit Donetsk

Een journalist van een Franse tv-zender TMC werd maandag bijna geraakt door een raket tijdens een live uitzending tijdens een Russische aanval op de Altair hockeyarena in Donetsk.

Een Russische raketaanval verwoestte een ijsstadion in de stad Druzhkivka in de Oekraïense regio Donetsk, volgens de Oekraïense ijshockeyfederatie, na eerdere berichten over een raket die de stad raakte en twee mensen verwondde. "Het is dus zo dat de Russische bezetters sinds het begin van de oorlog vijf ijsstadions hebben vernietigd", zei de federatie op haar Telegram-kanaal en noemde ze de Druzhba-locatie in Donetsk, arena's in Marioepol en Melitopol, het ijspaleis in Sievierodonetsk en nu de Altair-arena in Druzhkivka. Reuters kon deze informatie niet onafhankelijk verifiëren.

Rusland is overgegaan op massale luchtaanvallen op Oekraïense steden en burgerdoelen sinds het in de tweede helft van 2022 een aantal nederlagen leed op het slagveld. Oekraïne zegt dat de aanvallen geen militair doel hebben en bedoeld zijn om de Oekraïense motivatie te breken en burgers pijn te doen, een oorlogsmisdaad.