Van Gerwen doodsimpel naar halve finales WK, Clemens speelt Price naar huis

De kwartfinales van het wereldkampioenschap darts in Londen zijn gespeeld. Nadat Dimitri van den Bergh en Michael Smith zich in de middag voor de laatste vier hadden geplaatst, werden hun tegenstanders in de avond bekend.

De Welshman Gerwyn Price, oud-wereldkampioen en nummer één van de wereld, speelde tegen de Duitser Gabriel Clemens. Daarin begon hij prima door de eerste set zeer overtuigend te winnen, maar Clemens draaide het vanaf set twee volledig om. De Duitser begon uitstekend te scoren en gooide zijn dubbels, terwijl Price alle kansen die hij kreeg verprutste.

Dat hij een set met een koptelefoon op speelde om het boegeroep van het publiek tegen te gaan hielp de schreeuwgrage Welshman ook niet, het werd een kansloos verhaal: Clemens was simpelweg gewoon echt te goed en won met 5-1, waardoor hij als eerste Duitser ooit bij de laatste vier staat - Smith wordt daarin de tegenstander.

Michael van Gerwen nam het op tegen Chris Dobey, die hij vorig jaar op het WK ook trof, maar waartegen hij vanwege COVID-19 verstek moest laten gaan. Dat gebeurde dit keer zeker niet, sterker nog, Dobey werd volledig weggevaagd.

In de eerste twee sets won de Engelsman nog een leg, in de drie sets erna kreeg hij bij elkaar überhaupt nog maar zes pijlen op een dubbel - één ging raak, in de vijfde set, wat bij de al lang en breed verslagen Dobey voor een feestmomentje zorgde. Van Gerwen was véél te sterk en maakte het met 5-0 vakkundig af, waarna hij maandagavond tegen Van den Bergh mag gaan spelen in de halve finale.