WK darts: Van den Bergh overklast Huybrechts in achtste finales, Smith maakt grote indruk

Op het wereldkampioenschap darts in het Alexandra Palace in Londen zijn vrijdagmiddag weer drie achtste finales afgewerkt. Dat zorgde wat spanning betreft niet echt voor een zinderende sessie, maar zo nu en dan was het niveau van een paar spelers wel uitstekend. Vrijdagavond worden de achtste finales alweer afgerond.

In een Belgisch onderonsje namen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh het tegen elkaar op. Daarin kwam Huybrechts eigenlijk van begin af aan totaal niet opdagen, terwijl Van den Bergh uitstekend stond te gooien. Hij liet duidelijk zien dat hij het niet ging laten liggen en dat Huybrechts zijn niveau op moest krikken, maar dat gebeurde geen moment: 4-0.

Vervolgens speelde de Duitser Gabriel Clemens de Schot Alan Soutar in de eerste set makkelijk weg, maar Soutar kwam in de gezapige tweede set weer terug. Hij kreeg het echter niet voor elkaar om zijn betere niveau vast te houden en Clemens gooide goed genoeg om de kansen te benutten, inclusief twee keer een vijfde leg: 4-1.

Met Michael Smith en Joe Cullen sloten twee Engelsen de middag af, waarbij de eerste twee sets verdeeld werden. Met een werkelijk fenomenaal goede derde set sloeg Smith vervolgens toe, hoewel Cullen in de twee sets daarna nog wel een vijfde leg af wist te dwingen. Die gingen beide keren echter naar 'Bully Boy', die zo met 4-1 won en voor het eerst dit WK liet zien een échte titelkandidaat te zijn.