FOK! Wat een weer: warm het jaar uit

winterbanner

Goede morgen!

Tewijl uw schrijver druk is met de verkoop van vuurwerk, pent hij even een nieuw weerbericht. We gaan dus warm het jaar uit, wat in de comments van gister te zien is. Ook ik had dat al gezien maar iets met tijdgebrek. Net als vorig jaar kunnen er zomaar records gaan sneuvelen en kunnen we in ons t-shirt elkaar op straat gelukkig nieuwjaar wensen. Maar zo ver het is, jullie raden het al: eerst vandaag.

We beginnen de dag droog, tegen het eind van de ochtend krijgen we weer te maken met een regengebied dat vanaf Zeeland ons land in komt. De wind die wat is afgezwakt tot matig momenteel, is aan de kust vrij krachtig. In de loop van de middag trekt het regengebied weg naar het noordoosten en blijft het bewolkt bij temperaturen tussen de 8 en de 12 graden. Dan de wind, die trekt op sommige plekken aan, boven land met windkracht 5 of 6 matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig met windkract 7 en zelfs windkracht 8 in het noordwestelijke kustgebied.

De temperatuur neemt iets toe vanavond bij wat lichte motregen, in het zuiden kan het wat harder gaan regenen. De wind neemt dan wat af. Morgen geldt een code geel, maar hoe laat en waar precies, dat ga je morgen lezen. Tot dan!

Zonsondergang vorige week in Westzaan (Foto: PLY)
Zonsondergang vorige week in Westzaan (Foto: PLY)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!