Darter Van Barneveld kansloos onderuit op WK, Huybrechts klopt Wright

Op het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace is de eerste van de vijf Nederlanders die de derde ronde bereikten ook weer uitgeschakeld. Raymond van Barneveld kwam dinsdagavond in actie, maar dat was niet bepaald een succes.

De avond werd geopend door de Welshman Jim Williams en Gabriel Clemens uit Duitsland. Het duurde heel even, maar na zo'n anderhalve set begon het niveau flink omhoog te gaan en met prima spel werden de eerste vier sets onderling verdeeld. Set vijf was vervolgens voor Williams, die in de zesde set bij 2-2 een matchdart kreeg. Die ging mis, waarna Clemens zijn derde pijl op dubbel 8 voor de set wél gooide. De Welshman was gebroken en Clemens maakte het af: 4-3.

Vervolgens kwam, op papier, dé partij van de avond: wereldranglijstaanvoerder en oud-wereldkampioen Gerwyn Price tegen Raymond van Barneveld. Dat was echter bepaald niet de partij waar iedereen op had gehoopt, want al na de eerste tegenslag liet de ervaren Nederlander het hoofd weer hangen. Dat werd ook nauwelijks echt beter; de 'enthousiast' schreeuwende Price profiteerde van Van Barneveld's gemiste kansen en maakte het zelfs zonder setverlies met 4-0 af.

Tot slot nam met Peter Wright een andere oud-wereldkampioen het op tegen de Belg Kim Huybrechts. De Schot begon wel lekker, maar na één set en weer eens een wissel van pijlen was hij het helemaal kwijt. Huybrechts gooide niet fantastisch, maar profiteerde optimaal van het spel van Wright, bij wie er totaal geen 'vuur' aanwezig leek te zijn. Huybrechts had dat wat meer en won de al met al niet zo beste partij met 4-1.