Skiester Shiffrin wint reuzenslalom in Semmering

De beste alpineskiesters ter wereld zijn voor de jaarwisseling neergestreken in het Oostenrijkse Semmering. Daar is dinsdag een reuzenslalom afgewerkt in de World Cup, woensdag volgt er nog één en dan staat er donderdag nog een slalom op het schema.

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin was in de eerste run met afstand de snelste, concurrente Petra Vlhova uit Slowakije volgde op 0,72 seconden. Op plek drie stond Tessa Worley uit Frankrijk (+0,73) en ook de Italiaanse Marta Bassino (+0,87), Sara Hector uit Zweden (+0,96), de Italiaanse Federica Brignone (+0,98) en Lara Gut-Behrami uit Zwitserland (+1,00) hielden de schade beperkt tot maximaal een seconde.

In de tweede run verloor Gut-Behrami op 0,05 seconden een plekje aan de Noorse Ragnhild Mowinckel, die Brignone 0,13 seconden onder haar tijd door zag gaan. Hector kwam 0,27 tekort en verloor drie plekken, waarna Bassino vooral onderin geweldig was en met 0,94 seconden de leiding pakte. Worley kwam er 0,17 achter terecht, waarna Vlhova met 0,18 seconden plek één pakte, met alleen Shiffrin nog te gaan. De Amerikaanse verloor tijd, maar hield genoeg over: ze won met 0,13 seconden voorsprong, voor Vlhova en Bassino.