Aanval op Russische luchtmachtbasis Engels

De Russische vliegbasis Engels aan de Wolga is voor de tweede keer aangevallen door drones. Volgens Russische persbureaus kwamen drie medewerkers om het leven, daarbij verwijzend naar het ministerie van Defensie in Moskou. De militaire basis ligt 730 kilometer ten zuidoosten van Moskou en honderden kilometers van de frontlinie.

Er werd gezegd dat de drie medewerkers zijn omgekomen door vallende delen van een neergestorte drone. Volgens berichten in de media raakten hiernaast vier mensen gewond. Begin deze maand was er een drone-aanval op de luchtmachtbasis, waar onder meer strategische bommenwerpers staan, waarvan Rusland de raketten gebruikt om de energie-infrastructuur van Oekraïne te vernietigen. Twee vliegtuigen zouden licht beschadigd zijn. Oekraïne heeft de verantwoordelijkheid voor aanslagen in Rusland nog niet opgeëist.

Russische troepen hebben gisteren opnieuw talloze steden en dorpen in Oekraïne gebombardeerd. Volgens het Opperste Militaire Commando van Oekraïne werden vooral de regio's Charkiv en Zaporizhia getroffen. Bovendien meldde Rusland de dood van 60 Oekraïense soldaten in het Koepiansk-frontgebied. De informatie uit de oorlogsgebieden kan niet onafhankelijk worden geverifieerd.