Kerstpakketten voor minderbedeelden: 'Wens nummer één is waspoeder'

In Amsterdam hebben meer dan vierhonderd mensen met een laag inkomen een kerstpakket gekregen. Het gaat om mensen die niet bij de Voedselbank terecht kunnen, maar wel moeite hebben met rondkomen. In de Indische Buurt is dat aantal minimahuishoudens groot. "Er zitten maaltijden in voor eerste en tweede kerstdag." Zo meldt AT5

Met een inzamelingsactie is meer dan twaalfduizend euro opgehaald. Initiatiefnemer Tim Doornewaard is trots. "Onvoorstelbaar dat dit is gelukt binnen een week", zegt hij. "Dat honderden mensen hebben gedoneerd en tientallen mensen vrijwillig helpen, hartverwarmend."

Armoedemonitor
Volgens de laatste cijfers van de armoedemonitor per wijk, behoort 26 procent van de huishoudens in de Ams3 Indische Buurt tot de minima. 30 procent heeft een laag inkomen.

Wasmiddel en doucheschuim
Achter Doornewaard zijn de vrijwilligers van het initiatief van 'Club 10' druk bezig met het inpakken van de kerstpakketten. De organisator heeft bij de groep voor wie de dozen zijn gevraagd wat ze graag zouden willen hebben. "Op nummer één stond waspoeder", vertelt hij. Daarom hebben ze twee soorten poeder en wasmiddel per doos. "En doucheschuim, dat is een luxeproduct." Daarnaast krijgen de ontvangers ingrediënten voor twee maaltijden, voor eerste en tweede kerstdag.

"Ik hoop dat de mensen er blij mee zijn", zegt Doornewaard. "En dat ze zich gezien voelen."