SkiŽr Yule slalomt naar derde zege in Madonna di Campiglio

Nog net even voor Kerst kwamen 's werelds beste alpineskiërs - in elk geval die op de slalom - nog één keer in actie. In het Italiaanse Madonna di Campiglio stond de inmiddels traditionele avondslalom aldaar op het programma en die werd weer heerlijk spannend.

Na de eerste run stond de Noor Lucas Braathen bovenaan, met een redelijk verschil naar zijn eerste achtervolgers: Loïc Meillard uit Zwitserland gaf al 0,42 seconden toe en werd gevolgd door de Duitser Linus Strasser (+0,50) en de tweede Zwitser, Daniel Yule (+0,55). Braathen's landgenoot Henrik Kristoffersen stond op 0,74 seconden, voor de Oostenrijkers Fabio Gstrein en Johannes Strolz (beiden +0,79), terwijl uiteindelijk de hele top-12 binnen één seconde van Braathen stond.

In run twee kreeg Strolz te maken met een portie pure pech: een van de stokken die de poortjes vormen schoot uit de sneeuw, gleed voor de Oostenrijker langs en kegelde hem zo onderuit. Gstrein zakte drie plekken terug, waardoor landgenoten Manuel Feller en Marco Schwarz op één en twee stonden, met nog vijf mannen te gaan. Kristoffersen pakte met 0,45 seconden de leiding, Yule dook daar nog eens 0,08 onderdoor. Strasser verloor met 0,18 seconden twee posities, waarna Meillard in de fout ging en niet finishte. Braathen mocht het afmaken, maar haalde het niet: vierde op 0,27 seconden. Zo pakte Yule voor de derde keer de zege in Madonna, voor Kristoffersen en Strasser.