Parijs: drie doden bij schietpartij, rechts-extremistische verdachte in ziekenhuis

In Parijs zijn vandaag drie mensen doodgeschoten en vier gewond geraakt. Een van de slachtoffers is ernstig gewond, zijn leven is in gevaar. De officier van justitie in Parijs meldde dat onderzoeken zijn gestart. Een 69-jarige man is gearresteerd en zit vast in politiehechtenis. Het gaat om een Fransman die bij de politie bekend was vanwege twee eerdere moordpogingen, aldus  de politie. De verdachte is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Media hadden eerder gemeld dat een man meerdere schoten had gelost in een Koerdisch cultureel centrum in de buurt van de Rue d'Enghien. De aanvaller beschoot ook een restaurant en een kapsalon tegenover het centrum. Rue d'Enghien is een kleine straat met veel restaurants, niet ver van de grote boulevards met hun beroemde warenhuizen. Persbureau AFP citeert een ooggetuige: "Er waren zeven of acht schoten, er is paniek." In het gemeentehuis van het district is slachtofferhulp gerealiseerd.

De Parijs burgemeester Anne Hidalgo liet vanmiddag weten dat de schutter zijn slachtoffers niet willekeurig koos. De schietpartij had een racistisch motief en de dodelijke schoten waren het werk van een rechtsextremist. "De Koerdische gemeenschap, en daarmee alle Parijzenaars, zijn het doelwit van deze moorden, gepleegd door een extreemrechtse activist", schreef Hidalgo op Twitter.