NFL: Vikings na grootste comeback ooit naar playoffs

De op twee na laatste speelweek van het reguliere seizoen in de NFL gaat bijna beginnen, nog net op tijd om even terug te kijken op de afgelopen speelweek dus. Daarin was het grote nieuws vooral de prestatie van de Minnesota Vikings, die bezoek kregen van de Indianapolis Colts.

De Colts vlogen uit de startblokken en halverwege stonden ze na vier field goals van Chase McLaughlin, een blocked punt return touchdown van JoJo Domann, een interception return van Julian Blackmon en nog een touchdown van Deon Jackson op een 0-33 voorsprong. Einde verhaal, in principe, aangezien de grootste comeback ooit 32 punten was: in 1992 kwamen de Buffalo Bills van 3-35 terug naar een 41-38 zege op de Houston Oilers.

De Vikings gaven echter nog niet op en in het derde kwart kwamen ze dankzij een korte pass van quarterback Kirk Cousins op KJ Osborn eindelijk op het scorebord. McLaughlin trapte nog wel een field goal raak voor de Colts, maar daarna kwamen de Vikings pas écht los, te beginnen met een korte touchdown run van CJ Ham aan het eind van Q3.

Vroeg in het vierde kwart wist Cousins Justin Jefferson over 8 yards te bereiken voor een touchdown, gevolgd door een kort passje op Adam Thielen een paar minuten later: 28-36. Ruim twee minuten voor het einde wist Dalvin Cook zich op fenomenale wijze de endzone in te rennen en nadat TJ Hockenson de two-point conversion scoorde was overtime nodig. Daarin gebeurde lang niks, maar vanaf 40 yards besliste Vikings-kicker Greg Joseph de wedstrijd: 39-36.

De Buffalo Bills kregen bezoek van de Miami Dolphins en hadden aan winst genoeg om een playoffplek te pakken. Een 21-13 voorsprong werd in het derde kwart weggegeven naar 21-26, maar in Q4 kwamen de Bills toch terug: een korte touchdown pass van Josh Allen op Dawson Knox en een field goal van Tyler Bass in de laatste seconde van de wedstrijd bezorgden de Bills de 32-29 overwinning.

Ook de Kansas City Chiefs zouden zich bij een overwinning voor de playoffs plaatsen en wel met de AFC West-titel. De ploeg bezocht de Houston Texans en dat werd een wedstrijd waarin het over en weer ging, met 24-24 als stand na reguliere speeltijd. In overtime sloegen de Chiefs toch toe: Jerick McKinnon rende de bal over 26 yards de endzone in voor de 24-30 zege.

Uitslagen NFL week 15
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 13-21
Minnesota Vikings - Indianapolis Colts 39-36
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 13-3
Buffalo Bills - Miami Dolphins 32-29
Chicago Bears - Philadelphia Eagles 20-25
New Orleans Saints - Atlanta Falcons 21-18
New York Jets - Detroit Lions 17-20
Carolina Panthers - Pittsburgh Steelers 16-24
Jacksonville Jaguars - Dallas Cowboys 40-34 OT
Houston Texans - Kansas City Chiefs 24-30 OT
Denver Broncos - Arizona Cardinals 24-15
Las Vegas Raiders - New England Patriots 30-24
Los Angeles Chargers - Tennessee Titans 17-14
Tampa Bay Buccaneers - Cincinnati Bengals 23-34
Washington Commanders - New York Giants 12-20
Green Bay Packers - Los Angeles Rams 24-12