Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 51

Een David Lynch re-release, een biopic over een bekende muzikant, een paar familiefilms en opvallend veel Nederlandse titels: in de kerstvakantie is er voldoende te zien in de bioscopen. Overigens is ook The Muppet Christmas Carol op veel plaatsen te zien, maar die is niet officieel uitgebracht.

De Acht Bergen

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Faithfully Yours

Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn de vriendinnen elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

Puss in Boots: The Last Wish

Beleef dit jaar elk avontuur alsof het je laatste is. Voor het eerst in ruim tien jaar presenteert DreamWorks Animation weer een nieuw avontuur in het Shrek-universum met de terugkeer van onze geliefde, melk drinkende, roekeloze, onbevreesde katachtige in Puss in Boots: The Last Wish. In de originele versie zullen Antonio Banderas en Salma Hayek terugkeren in de rol van Puss in Boots en Kitty Soft Paws.

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie

Naomi Ackie schittert als Whitney Houston in de muzikale biopic die gebaseerd is op het leven en de muziek van de legendarische zangeres. De film, geregisseerd door Kasi Lemmons naar een scenario van Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody), neemt je mee op een emotionele, turbulente reis door het leven en de carrière van Houston.

Mulholland Drive

Betreed opnieuw de wereld van David Lynch met de schitterende 4K-restauratie van zijn meesterwerk en cultklassieker Mulholland Drive. De film heeft na 20 jaar nog niks aan kracht ingeboet en wordt beschouwd als één van de beste films van deze eeuw. Bette Elms (Naomi Watts) is een jonge, ambitieuze actrice die haar geluk beproeft in Hollywood. Vlak na haar aankomst staat de mysterieuze Rita (Laura Harring) bij haar op de stoep. Ze heeft een auto-ongeluk gehad, is haar geheugen kwijt en duidelijk op de vlucht. Maar voor wat, en wie is ze? Een adres aan Mulholland Drive zou antwoorden kunnen geven. Maar is Bette zelf eigenlijk wel wie ze denkt te zijn? Na Twin Peaks en Lost Highway verstevigde David Lynch met Mulholland Drive zijn positie als boegbeeld van de surrealistische cinema. Lynch werd destijds voor de film in Cannes gelauwerd als Beste Regisseur.

De Tatta's

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura (Leonie ter Braak), dochter Jessica (Sterre Koning) en zoon Daan (Sem van der Horst) verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

Vous n'aurez pas ma haine (You Will Not Have My Hate)

13 november 2015. Antoine en zijn vrouw Hélène leiden een liefdevol leven in Parijs met hun anderhalf jarig zoontje Melvil. Als Hélène die avond naar een concert gaat, slaat het noodlot toe: samen met 88 anderen komt ze om tijdens de aanslag op de Bataclan. Antoine’s wereld stort in, maar hij weigert de daad te beantwoorden met haat. Zijn emotionele Facebookpost over de liefde voor zijn gezin ontroert al snel de hele wereld. Tussen alle media-aandacht en verdriet realiseert Antoine zich dat zijn zoontje hem nu meer nodig heeft dan ooit. Vous n’aurez pas ma haine is een ontroerend drama over hoop en veerkracht in tijden van verlies. Regisseur Kilian Riedhof baseerde zijn film op de autobiografische bestseller Mijn haat krijgen jullie niet van Antoine Leiris, die met zijn verhaal laat zien dat liefde altijd overwint.

Comedy Queen

Comedy Queen vertelt het verhaal van Sasha, een 13-jarige tiener die onlangs haar moeder heeft verloren. Haar moeder kampte met een depressie en besloot zelf haar leven te beëindigen. Haar vader is hierdoor erg somber geworden. Lachen doet hij al lang niet meer. Sascha besluit daarom “het leven” compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf. Regel 1; knip je lange haar af. Regel 2; Lees geen boeken meer. Regel 3; zorg nooit voor iets levends. Regel 4 is het belangrijkst: word de koningin van de lach! Want als ze haar vader weer aan het lachen kan krijgen, wordt het leven weer wat lichter… In haar nieuwe levensmotto wordt ze gevolgd door haar familie en vrienden, ook al zijn de grappen die ze vertelt niet altijd even grappig…

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

In Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland wordt de onwaarschijnlijke vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine op de proef gesteld. Deze prachtige animatie weet in zijn eenvoud elke emotie over te brengen, net als het belang en plezier van muziek. Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland!

Het Feest van Tante Rita

Het Feest van Tante Rita is een vrolijke bioscoopfilm voor de hele familie, met alle bekende hits van de Minidisco (zoals Tsjoe Tsjoe Wa, Coco Loco en Dans met Tante Rita) over het allergrootste dansfeest van het jaar.