Duitse, Italiaanse en Oostenrijkse rodelaars domineren in Verenigde Staten

De World Cup rodelen was de afgelopen dagen aanwezig in het noorden van de Verenigde Staten, waar op de olympische baan van Park City een vol programma stond te wachten. De vier reguliere wedstrijden werden gevolgd door de sprints, waarbij de tijd pas na een paar bochten begint te lopen om zo de starts buiten beschouwing te laten.

Vrouwen
Er stond geen maat op Dajana Eitberger: de dit seizoen van zwangerschapsverlof teruggekeerde Duitse was in beide runs de snelste en boekte zo een overtuigende zege. De Amerikaanse Emily Sweeney volgde op 0,140 seconden, nadat ze in run twee net over de Duitse Julia Taubitz heen wipte (+0,148).

Mannen
Na één run stond Dominik Fischnaller nog op de derde plaats, maar de Italiaan legde een heerlijke tweede run neer en pakte de winst met 0,185 seconden voorsprong op de Duitser Felix Loch. David Gleirscher uit Oostenrijk steeg in run twee van de zesde naar de derde plek op 0,204 seconden, terwijl de Slowaakse veteraan Jozef Ninis van een sensationele eerste plek terugzakte naar plaats acht.

Vrouwendubbels
Andrea Vötter en Marion Oberhofer lijken met de dubbels 'hun' onderdeel echt gevonden te hebben, in beide runs waren ze overtuigend het snelst. Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal uit Duitsland werden op 0,603 seconden tweede, voor het Canadese duo Caitlin Nash/Natalie Corless (+0,653). Selina Egle en Lara Kipp uit Oostenrijk stonden na één run twee, maar crashten in run twee, waarbij Egle haar enkel blesseerde.

Mannendubbels
Niet voor het eerst stond een Duits duo bovenaan: Toni Eggert en Sascha Benecken wipten met een sterke tweede run nét over de jonge Oostenrijkers Juri Gatt en Riccardo Schöpf (+0,033) naar de winst. Met Tobias Wendl en Tobias Arlt op slechts 0,078 seconden werd het tweede Duitse topduo derde.

Sprint vrouwen
Taubitz draaide de rollen om en noteerde dit keer de snelste tijd, Eitberger gaf 0,099 seconden toe op haar landgenote. De Amerikaanse Brittney Arndt completeerde op 0,185 seconden het podium, tot vreugde van het ruimschoots aanwezige thuispubliek.

Sprint mannen
Fischnaller had er ook op de sprint, waar de start niet wordt meegeteld, goed de sloffen in: de Italiaan was wederom de snelste, dit keer 0,088 seconden voor David Gleirscher. Loch moest op 0,130 seconden genoegen nemen met de derde plek en verder was er een noemenswaardige zesde plek voor de Australiër Alex Ferlazzo.

Sprint vrouwendubbels
Selina Egle sloeg de vrouwenwedstrijd over vanwege haar enkelblessure, maar samen met Kipp deed ze de sprint bij de dubbels wél en met succes: winst met 0,127 seconden voorsprong op Vötter en Oberhofer. Degenhardt en Rosenthal pakten dit keer op 0,275 seconden de derde plek.

Sprint mannendubbels
Wederom waren de Duitsers het snelst, maar dit keer stonden Wendl en Arlt bovenaan. Eggert en Benecken gaven welgeteld één honderdste van een seconde toe op hun landgenoten, terwijl de Oostenrijkers Yannick Müller en Armin Frauscher op 0,030 seconden de derde plek pakten, vlak voor Gatt en Schöpf.