1-2-3'tje voor Noorse biatleten op spekglad parcours

Tijdens de World Cup biatlon in het Franse Annecy-Le Grand Bornand zijn de achtervolgingen afgewerkt. Daarin wordt gestart met de top-60 van de sprint als startlijst en met in totaal vier schietbeurten: twee keer liggend, gevolgd door twee keer staand.

Mannen
De Noor Johannes Thingnes Bø mocht als eerste vertrekken, maar bij schietbeurt één schoot hij er al een keer naast en zo werd hij vergezeld door landgenoot Sturla Holm Lægreid. Die bleek al snel een stuk sneller te zijn, vooral doordat de ski's van Bø op het spekgladde parcours totáál niet tot hun recht kwamen.

Bij schietbeurt drie gingen zowel Bø als Lægreid in de fout, waardoor hun landgenoot Vetle Sjåstad Christiansen toe kon slaan. Die liet er bij de laatste keer schieten dan weer twee staan en zo pakte Lægreid alsnog de leiding en daarmee de winst. Christiansen liep op 24,6 seconden naar plek twee, Bø wist de derde plek op 35,8 seconden nog wel vast te houden doordat Fabien Claude voor eigen publiek het laatste schot ernaast schoot.

Vrouwen
Het was alleen nog maar gladder geworden, waardoor vooral de atletes op de Fischer-ski's bijna kansloos waren - Anna Magnusson en Linn Persson uit Zweden, eerste en tweede in de sprint, konden vanaf het begin al nauwelijks grip vinden. Hun landgenote Elvira Öberg had het tempo wel goed te pakken, maar ging vooral lekker vooruit door twintig van de twintig schijven te raken.

Öberg kwam halverwege samen met de Française Julia Simon, maar die had het bij het staand schieten erg lastig en haakte af. Lisa Vittozzi uit Italië kwam vanaf de zesde plek naar voren en wist twintig seconden achter Öberg de tweede plek te pakken, terwijl Simon op 46 seconden nog wel plek drie behield. Persson zakte ondanks slechts één misser weg naar plek zes, Magnusson zelfs naar de dertiende plek - beiden kwamen wankelend over de finish op ski's waar geen sneeuw meer mee te bezeilen was.