Grootste aquarium ter wereld spat uit elkaar

Sea Life Aquadom, een gigantisch aquarium van 14 meter hoog met ongeveer 1.500 tropische vissen, barstte vrijdag in een Berlijnse Radisson-Blu Hotel in Berlijn. Hierdoor kwamen de lobby van het hotel en een nabijgelegen straat onder water te staan. Door het uit elkaar spattende aquarium raakten twee mensen gewond en zijn bijna alle vissen uit het aquarium gedood. Het aquarium is volledig verwoest. 

Gasten zeiden dat ze werden gewekt door een luide knal toen 's werelds grootste vrijstaande cilindrische aquarium uit elkaar spatte, waardoor het aanwezige zeeleven door de ingang van het hotel stroomde en de ijskoude straten in de drukke wijk Mitte binnenstroomde.

"Een miljoen liter water en alle vissen erin zijn op de begane grond terecht gekomen", zei een woordvoerder van de Berlijnse brandweer. Een gast beschreef hoe hij een papegaaivis doodgevroren op de grond zag liggen nadat hij uit het enorme aquarium was gespoeld dat als middelpunt in een vrijetijdscomplex stond waarin het Radisson Blu-hotel, een museum, winkels en restaurants waren ondergebracht.

De reden voor het barsten van het grote aquarium 'Aquadom' in Berlijn was waarschijnlijk materiaalmoeheid. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen voor nalatigheid van derden. 

Delen van het hotel werden vernield en meubels spoelden op straat. Het gebied is over een groot gebied afgezet. Bouwkundig ingenieurs moeten nu controleren of dragende elementen van het gebouw beschadigd zijn.