FOK! Wat een weer: nog even koud

winterbanner

Moi'n

Brabanders, bende gij daar nog? Wa ist verrektes koud nie? -50,1, zonne grote ijsbal jonguh!  Even was het heel koud in de omgeving van Uden, als we buienradar moeten geloven. Een foutje, wat wel vaker gebeurd bij Buienradar, maar wel een vermakelijke. Leuker dan steeds maar weer die code geel door gladheid in het hele land deze ochtend.

En verder vandaag? De dag begint wederom met lichte tot matige vorst, momenteel is het in het oosten -2, in het zuiden -6 en in het noorden is de dooi ingeslagen met 3 graden op de wadden. Ook de kust kent dooitemperaturen. De oostelijke helft van het land is bewolkt en kan wat neerslag vallen in allerlei vormen: regen, (natte) sneeuw en misschien ook nog wat hagel of ijzel. Vanmiddag is het er nog bewolkt maar blijft het droog, elders is de zon te zien.

Vanavond blijft het ook droog, de maximumtemperatuur ligt rond de 1 graden boven het vriespunt bij een zwak tot matige wind uit noordoostelijke richtigen. Het weekend is nog vrij fris met maximumtemperaturen van 0 tot 3 graden. Daarna krijgen we bakken met regen en dubbele cijfers. Maar meer daarover in een volgend weerbericht. Tot dan!

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!