Skicrosser Tchiknavorian wint spectaculaire finale, Nšslund oppermachtig

Voor de liefhebber werpen we de blik nog even op het Zwitserse Arosa, nabij Lenzerheide. Daar werd in de World Cup freestyleskiën een avondwedstrijd afgewerkt in de skicross en wel op het korte parcours aldaar, waar vaak stevige duels te zien zijn.

Vrouwen
In de finale stonden Marielle Thompson uit Canada, de Zweedse topfavoriete Sandra Näslund, Daniela Maier namens Duitsland en de Zwitserse Fanny Smith. De beste start was zoals bijna altijd voor Näslund, die gelijk een groot gat sloeg. Ze maakte bijna een foutje, maar bleef staan en won weer eens met grote overmacht, voor Thompson en Maier - Smith greep voor eigen publiek naast het podium.

Mannen
Terence Tchiknavorian stond voor Frankrijk in de finale, naast de Duitser Tim Hronek, Reece Howden uit Canada en de Zweed David Mobärg. De Zweed pakte bij de start de leiding, Howden en Hronek vochten om plek twee en zaten ineens ook naast Mobärg. Terwijl de drie kneiterhard vochten om de winst, kwam Tchiknavorian er in de laatste meters ineens voorbij: hij pakte de winst, voor Howden en Mobärg.