ArgentiniŰ ten koste van KroatiŰ naar WK-finale

Argentinië heeft mede dankzij uitblinker Lionel Messi overtuigend de finale van het WK voetbal bereikt. In de eerste halve finale van het WK waren de Argentijnen met 3-0 te sterk voor Kroatië.

Het is eerste half uur van de wedstrijd had Kroatië vooral de bal, maar beide landen konden weinig creëren, waarna Julián Álvarez aan het eind van de eerste helft even ontsnapte aan de aandacht van de Kroatische verdedigers en dat zou direct leiden tot gevaar. De Argentijnse spits ging alleen af op de Kroatische keeper Dominik Livakovic en tikte de bal langs de doelman, waarna Álvarez en Livakovic in botsing kwamen en de scheidsrechter besloot om de bal op de strafschopstip te liggen, die vervolgens hard werd binnengeschoten door Lionel Messi. Vlak na de 1-0 zorgde Álvarez voor de 2-0. Uit een corner van Kroatië zou Argentinië scoren. Álvarez begon zijn dribbel op de middenlijn en kreeg de bal een aantal keer gelukkig mee, waarna hij de 2-0 binnenschoot.

In de tweede helft moest Kroatië komen, maar kwam het maar moeilijk door de Argentijnse verdediging heen en de zege van Argentinië zou nooit in gevaar komen. Met nog ruim twintig minuten te gaan in de tweede helft besliste Messi met een geweldige actie de wedstrijd. De Argentijnse aanvoerder dribbelde voorbij enkele Kroatische verdedigers, waarna hij Alvarez bediende die de 3-0 binnenschoot. Voor de 22-jarige spits was het zijn tweede doelpunt van de avond.

In de jacht op de derde wereldtitel neemt Argentinië het zondag op tegen regerend wereldkampioen Frankrijk of stuntploeg Marokko, die woensdagavond tegen elkaar spelen.